Sobota, 24 czerwca 2017 r.

Imieniny: Jana, Danuty KONTRAST

bip_2017 wiswp_2017
Partner serwisu:

Wskazówki dla autorów

Analizujesz problemy, z którymi boryka się branża chemiczna? Pracujesz nad ciekawymi rozwiązaniami, które mogą być pomocne specjalistom? Podziel się swoimi doświadczeniami z czytelnikami "Chemii Przemysłowej". Tu autorzy znajdą istotne wytyczne dotyczące przygotowania artykułu.

ZASADY OGÓLNE 
Objętość artykułu nie powinna przekraczać 7 stron w wordzie (2000 znaków ze spacjami na stronie). W przypadku dłuższych materiałów istnieje możliwość podziału na dwie części publikowane w kolejnych numerach magazynu.
Artykuł powinien być podzielony na mniejsze logiczne fragmenty redakcyjne, opatrzone śródtytułami.
Tekst nie może być wcześniej publikowany ani zgłoszony do publikacji w innym czasopiśmie.
Artykuły poddane będą redakcyjnej korekcie. Redakcja zastrzega sobie prawo nieprzyjęcia artykułu do publikacji, dokonywania skrótów, wprowadzania poprawek stylistycznych i redakcyjnych. 

 
STRUKTURA ARTYKUŁU 
 Każdy zgłaszany artykuł powinien zawierać następujące elementy: 
- imiona i nazwisko autora(ów), 
- informacje o autorach - afiliacja autorów (uczelnia, instytucja, zakład),
- krótki tytuł artykułu (ewentualnie dłuższy podtytuł),
- tekst artykułu: 
- krótki wstęp - 2-3 zdania, 
- część zasadnicza artykułu (podzielona śródtytułami),
- podsumowanie – wnioski, rekomendacje,
- zdjęcia obrazujące poruszaną tematykę (w rozdzielczości co najmniej 300 dpi) oraz rysunki (z podaniem źródła).

Na skróty

© 2014. Wszelkie prawa zastrzeżone. BMP'      O nas   Reklama   Newsletter   Polityka prywatności   Kontakt

Realizacja: Marcom Interactive
Newsletter BMP

Najważniejsze informacje ukazujące się w naszym portalu mogą otrzymać Państwo na skrzynkę e-mail za pomocą naszego bezpłatnego newslettera. Aby go zamówić prosimy wpisać swój adres e-mail w poniższym polu. Zapraszamy!

Polityka prywatności
Akceptuję
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.